Informació per localitat
Informació per:
Veure noms científics

Introducció

La informació del SIOC agrupada espècie per espècie està subdividida en dos grans blocs temàtics. El primer bloc informatiu mostra dades d'interès general sobre cada espècie:

 1. Un breu sumari de l'estatus actual de cada espècie a Catalunya
 2. Informació taxonòmica i el llistat de les subespècies citades a Catalunya
 3. Informació sobre quines espècies cal homologar
 4. Dades poblacionals i sobre l'estat de conservació a nivell de Catalunya i Europa
 5. Legislació aplicable a cada espècie

El segon bloc, sovint més extens, inclou tota la informació derivada dels projectes de seguiment. Actualment hi ha dades dels següents projectes:

 1. Atles dels ocells nidificants de Catalunya 1999-2002
 2. Atles dels ocells de Catalunya a l'hivern 2006-2009
 3. Seguiment d'Ocells Comuns de catalunya (SOCC)
 4. Projecte SYLVIA
 5. Projecte MIGRACIÓ
 6. Projecte PERNIS
 7. Oficina Catalana d'Anellament (OCA)

També es pot obtenir la informació a nivell de cada estació o punt de cens dels principals projetes de seguiment. En aquest cas, només cal clicar sobre la fletxa que hi ha a la dreta de "Informació per localitats" i clicar sobre l'estació del mapa de la qual es vol obtenir informació.

Els projectes de seguiment de l'ICO es desenvolupen gràcies a la col·laboració i al interès dels següents organismes i entitats: Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (Parc Natural del Cadí-Moixeró, Parc Natural del Delta de l'Ebre, Parc Natural del Cap de Creus, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Parc Natural de la Serra del Montsant, Parc Natural dels Ports, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera), Obra Social "la Caixa", Diputació de Barcelona (Parc del Castell de Montesquiu, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola, Parc del Foix), Jordi Giró, Museu de Ciències Naturals, Consorci per a la Protecció i Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, Parc Serralada Litoral, Espai Natural de Sebes, Consorci de l'Alta Garrotxa, Estació Biològica del Pallars Jussà, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Celrà, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament d'Abrera, Ajuntament de Vacarisses, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Lleida, Ajuntament de Viladecans, Ajuntament del Prat de Llobregat, Consorci de les Gavarres, Oficina de Especies Migratorias, Universitat de Barcelona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, SEO/BirdLife, EGRELL, Galanthus, ADN, DEPANA, Ministeri d'Agricultura i Patrimoni Natural del Govern d'Andorra, Escola de Natura del Corredor.

Aquest web és possible gràcies a l'esforç dels centenars de voluntaris que participen en els projectes de seguiment d'ocells.

Citació recomanada: ICO. . SIOC: servidor d'informació ornitològica de Catalunya. ICO, Barcelona. (http://www.sioc.cat)

Avís legal

© Associació Institut Català d'Ornitologia (ICO), Nat - Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Pl. Leonardo de Vinci, 4-5, 08019 Barcelona (© Dibuixos: Toni Llobet) Tel: 93 458 78 93 E-mail: