Informació per localitat
Informació per:
Veure noms científics

Morell de cap roig (Aythya ferina)

Nidificant localitzat i irregular, en baix nombre, al delta de l'Ebre. Darrerament estiuejant en molt baix nombre localment tant al delta de l'Ebre, como a les zones humides del Segrià o el delta del Llobregat i els Aiguamolls. Migrador i hivernant abundant a tot el territori.

Ordre Anseriformes
Família Anatidae
interrogantSubespècies citades a Catalunya
A. ferina (monotípica)
interrogantLlista Patró Categoria A
interrogantPoblació catalana 100 individus madurs
interrogantPoblació europea 210.000-440.000 parelles
(50-74 % població mundial)
interrogantNidificació Projecte Nius

interrogantEstat de conservació

Catalunya Vulnerable
Europa (En Declivi)

Vegeu més imatges a Ornitho.cat

interrogantLegislació aplicable

Decret 148/1992 Annex I (Espècie sensible)

Resultats dels projectes de seguiment

interrogantAtles dels ocells nidificants

interrogantMapa de distribució


interrogantMapes de canvi de distribució

Canvi de distribució Morell de cap roig

interrogantAtles dels ocells de Catalunya a l'hivern 2006-2009

interrogantMapa de distribució

Mapa de distribució Morell de cap roig

interrogantMapa d'abundància absoluta en medis aquàtics

v Morell de cap roig

interrogantOficina Catalana d'Anellament (OCA)

interrogantEvolució del nombre d'anellaments al llarg dels anys

Evolució dels anellaments Morell de cap roig

interrogantFenologia de les captures

Morell de cap roig

interrogantRecuperacions d'ocells anellats


Vegeu les recuperacions històriques a EURING
$especie->getNomVulgar('ca')}

interrogantRecuperacions externes mensuals

$especie->getNomVulgar('ca')}

Els projectes de seguiment de l'ICO es desenvolupen gràcies a la col·laboració i al interès dels següents organismes i entitats: Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya (Parc Natural del Cadí-Moixeró, Parc Natural del Delta de l'Ebre, Parc Natural del Cap de Creus, Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Parc Natural de la Serra del Montsant, Parc Natural dels Ports, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera), Obra Social "la Caixa", Diputació de Barcelona (Parc del Castell de Montesquiu, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Agrari del Baix Llobregat, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola, Parc del Foix), Jordi Giró, Museu de Ciències Naturals, Consorci per a la Protecció i Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, Parc Serralada Litoral, Espai Natural de Sebes, Consorci de l'Alta Garrotxa, Estació Biològica del Pallars Jussà, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Celrà, Ajuntament de Banyoles, Ajuntament d'Abrera, Ajuntament de Vacarisses, Ajuntament de Flix, Ajuntament de Lleida, Ajuntament de Viladecans, Ajuntament del Prat de Llobregat, Consorci de les Gavarres, Oficina de Especies Migratorias, Universitat de Barcelona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, SEO/BirdLife, EGRELL, Galanthus, ADN, DEPANA, Ministeri d'Agricultura i Patrimoni Natural del Govern d'Andorra, Escola de Natura del Corredor.

Aquest web és possible gràcies a l'esforç dels centenars de voluntaris que participen en els projectes de seguiment d'ocells.

Citació recomanada: ICO. . SIOC: servidor d'informació ornitològica de Catalunya. ICO, Barcelona. (http://www.sioc.cat)

Avís legal

© Associació Institut Català d'Ornitologia (ICO), Nat - Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Pl. Leonardo de Vinci, 4-5, 08019 Barcelona (© Dibuixos: Toni Llobet) Tel: 93 458 78 93 E-mail: